Hvornår skal dit lån være opbrugt?

21 januar 2022 Anders Lundtang Hansen

editorial

På sin vis har dit lån en udløbsdato, men her tænker man mere på, hvornår du skal have nået at betale dit lån tilbage efter den aftale, som du har indgået med dem, som der har udbetalt dig pengene.

Men som man siger, så er det jo dine penge, når du først har fået dem i hænderne, selvom de er til låns; det betyder jo, at du kan bruge dem til lige præcis det, som du har lyst til.

Som regel låner de fleste dog penge, fordi de står og skal betale eller lægge penge for noget større, og det kan være alt fra til et hus, en båd, en lejlighed, en rejse, en studierejse, en konfirmation eller noget helt, helt andet.

Sådan en liste er jo lang, og verden hænger rundt takket være, at der bliver brugt penge, så det er godt for samfundet, at du tager et lån, så der kan komme penge i omløb.

Det er jo sjældent, at noget bliver gjort gratis, og selvom det gør nogle gange, så er det ikke altid af god kvalitet.

lån

Lånet er helt op til dig selv at bruge

Men om der er penge tilbage fra det, som du oprindeligt skulle bruge pengene til, eller du ikke var helt sikker på, hvad pengene skulle gå til, da du skulle låne dem i sin tid (sådan kan man nemlig også låne penge tit og ofte), så er der jo ikke nogle, der siger, at du skal bruge dem med det samme.

Du kan investere dem, spare dem sammen eller klatte dem væk, som det passer det.

Udlåneren er som regel ligeglad med den slags, for så længe du bare kan betale det lån tilbage, så er det helt op til dig selv, hvordan du agter at bruge dem – så længe du er glad for forbruget.