Lad din boligadvokat hjælpe dig gennem bolighandlen

09 august 2022 admin

editorial

Ønsker du at købe et hus eller en lejlighed i den nærmeste fremtid, bør du overveje at hyre en dygtig boligadvokat. Boligadvokater hjælper køberne ved at vurdere udbuddet og dokumentationen samt rådgive dem. I mange tilfælde fungerer de som købers pendant til sælgers mand, nemlig ejendomsmægleren.

Hvad er forskellen på en ejendomsmægler og en boligadvokat?

En ejendomsmægler er interesseret i at sælge ejendommen så hurtigt som muligt, mens en boligadvokat har til opgave at sørge for, at du som køber er tilfreds med købet. Jeres interesser er ikke altid sammenfaldende.

Hvad koster det at hyre en boligadvokat?

En boligadvokats honorar er et aftalt beløb, som klienten betaler på forhånd for at dække de anslåede omkostninger til juridiske tjenesteydelser. Advokaten opbevarer disse penge på en forvaltningskonto og bruger dem kun, når arbejdet med sagen skrider fremad.

Boligadvokat

Nogle boligadvokater tilbyder boligkøbs pakker til en fast pris. her kan du gøre en fornuftig handel, hvis du kun har brug fir hjælp til det mest basale.

Hvilke dokumenter er centrale for en bolighandel?

De centrale dokumenter i enhver bolighandel er

* Købsaftalen

* Skødet

* Eventuel dokumentation for pant i fast ejendom

Der ud over er det vigtigt at gennemlæse referater af møder i boligforeningens bestyrelse samt budgetter og regnskaber for ejendommen inden du skriver under på købsaftalen. Derfor skal du sikre dig, at denne er forsynet med et advokatforbehold.

Hvad er et advokatforbehold?

En advokatforbehold er et forbehold i købsaftalen, som giver køberen mulighed for at underskrive denne, før han eller hun har konsulteret sin advokat og gennemlæst diverse dokumentation.

Et sådant forbehold er normalt formuleret på en måde som åbner mulighed for at køber kan springe fra handelen inden for cirka fjorten dage efter aftalens indgåelse uden at det koster ham eller hende noget. Dette kan ske hvis købers advokat ikke accepterer betingelserne for handlen.

Find din boligadvokat på eboligadvokat.dk.